cottage-garden

Great Dixter House & Garden

Indien u als tuinliefhebber prodigieus geïnspireerd wilt worden is Great Dixter in Northiam, East Sussex Groot-Brittannië, absoluut een bezoek waard. Dit lustoord is van de bekende landschapsarchitect Christopher Lloyd (1921-2006). Het cottagehuis, dat dateert uit de 14e eeuw, werd gekocht door Christopher zijn ouders in 1910. De welbekende Engelse tuinarchitect Edwin Lutyens (1869-1944) werd ingehuurd om te adviseren en te begeleiden bij de uitbreiding van de woning en om structuur aan te brengen in de tuin.

 

Al wandelend komt men door verschillende tuinkamers, die je herhaaldelijk doet verwonderen door een geheel eigen sferen. Bijvoorbeeld de ‘De Long Border’, een schepping van Christopher Lloyd, het bewijs van zijn vakmanschap. Verder hebben we onder andere: de "Walled Garden", “de Exotic Garden", de "High Garden", ‘de Topiary Lawn’ met geschoren taxus-silhouetten en een verrassende ‘Sunk Garden’. Ik kan u verzekeren dat nadien, uw fototoestel ‘roodgloeiend’ is geworden.

weelderige borderlandelijke trappartijenbeplantingsplan Linumkunstzinnige borderlange bordersmeadowsdieptetuinenmediterrane tuin