architectuurprijsvraag

Vredeman de Vries Architectuurprijs 2016

Een bijzondere particuliere woning te Hindeloopen, waarvan Linum de tuin ontworpen heeft, is ingestuurd voor de Vredeman de Vries Prijs voor architectuur 2016. Architecte Diana Lautenbag van Lautenbag Architectuur (www.lautenbagarchitectuur.nl) te Hindelopen is verantwoordelijk voor de vormgeving. Uitgangspunt was een sober Fries agrarisch voorhuis met daarachter een oude boerenschuur. De nieuwe achteruitbouw heeft een nauwe verbinding met het oorspronkelijke voorhuis, herbergt een gastenverblijf, biedt meer leefruimte voor de bewoners en beschikt over een goede connectie met de tuin.

 

Voor Linum lag daar de mooie de uitdaging. Om de architectuur optimaal te laten spreken heeft het tuinontwerp een mate van soberheid en is voortgeborduurd op een gridsysteem van 1,20 x 1,20 meter in de woning.Dat in de vorm van grote terrastegels in eenzelfde formaat. Het achterste deel is geschikt gemaakt voor Bed & Breakfast waaraan een eigen tuindeel is gekoppeld.

De woning beschikt over bijzondere materialen zoals: aluminium schuifpuien, stalen taatsdeur en bekledingsmaterialen van aluminium en duurzaam hout. De prijs wordt uitgereikt aanstaande 26 november.

De foto’s zijn gemaakt door Folkert Bleeker en Marcdefotograaf.
definitief tuinontwerppad naar hoofdentreearchitectuurprijsvraagVredeman de Vries prijsschaduwborderlandschapsinpassingboomkronen