Tuin bij nieuwbouwwoning

De bewoners van deze nieuwbouwwoning aan het water wilden de strakke lijnen en vormen van het huis graag doorvoeren in de tuin. De kinderen zouden er goed moeten kunnen spelen en het terras mocht best riant zijn. De vaart achter het huis zou optimaal benut moeten worden voor recreatie.

Geborgenheid en privacy op het terras

De inrichting van de voortuin is praktisch en ruim. De vier bomen (valse Christusdoornen) zullen uitgroeien tot een hoogte die in balans is met de woning. In het ontwerp is het formaat van de tegels in de woning doorgezet in de route naar de voortuin en op het hoofdterras in de achtertuin. De aangrenzende beplanting op het hoofdterras biedt geborgenheid, privacy vanaf de waterkant en vormt een fysieke afscherming van de speelruimte voor de kinderen.

Zwemmen, vissen en barbecueën

Vier knotwilgen en een haag scheiden de tuin van de lager gelegen steiger aan de waterkant. Op de damwand, die over de gehele breedte van de tuin het hoogteverschil met het water opvangt, is een lange steiger gerealiseerd, die functioneert als aanmeerplek, zwem- en vissteiger. Het brede deel van de steiger heeft een vlonderterras, waar je bijvoorbeeld prima kunt barbecueën. Voor de beplanting aan de uiteinden is gekozen voor koninginnenkruid, treurzegge en valeriaan.