middeleeuwse tuinen

Kruiden in de tuin

Verse kruiden voor over het eten, om thee van de trekken of als geurzakje hangend in kast of toilet. Linum bemerkt steeds vaker dat opdrachtgevers een plek in de tuin wensen voor kruiden. Elk kruid heeft echter zijn eigen specifieke (geneeskrachtige)werking en groeiomstandigheden. Waar kun je dat beter aanschouwen dan in ‘De Kruidhof’ in Buitenpost.

 

Hier ziet men een inspirerend lustoord, tevens erkend museum, voor elk wie van (geneekrachtige) kruiden en aparte fruitrassen houdt. Begonnen in de jaren ‘30 met een proeftuin voor fruit en groente. Later kwamen er kruiden bij. De Rijksuniversiteit Groningen deed vanaf de jaren 50 veel onderzoek naar de geneeskrachtige werking van alle planten en ondersteunde bij de inrichting van ‘de Geneeskruidentuin’.
Op de afdeling verkoop van De Kruidhof kunt u kiezen uit een breed assortiment heilzame planten. Belangrijk daarbij is de plek waar u ze wilt planten, voor welk gebruik en de juiste aantallen. Of, dat kan ook, gewoon combineren met andere sierplanten in een border. Linum wil u er graag bij adviseren.

tuininrichtingmedicinale tuintuinarchitectuur Linumkloostertuinen kruiden combinerenkruiden in border